Genç Saidler Admin
| Konu: HZ.ÜSTADIN VASİYETNAMESİ 2009-02-15, 00:47 | |
| VASİYETNAMEMDİR
Aziz, sıddık kardeşlerim ve vârislerim!
Ecel gizli olmasından, vasiyetname yazmak sünnettir. Benim metrukâtım ve Risale-i Nur'dan olan benim hususî kitablarım ve güzel cildlenmiş mecmualarım vesair şeylerimin bütününü, Gül ve Nur fabrikalarının heyetine, başta Hüsrev ve Tahirî olarak o heyetten oniki (*) kahraman kardeşlerime vasiyet ediyorum. Onlara bırakıyorum ki; emr-i hak olan ecelim geldiği zaman, benim arkamda o metrukâtım, benim bedelime o sadık ve mübarek ellerde hizmet-i Nuriye ve imaniyede çalışsın ve istimal edilsin.
Kardeşlerim! Bu vasiyetten telaş etmeyiniz. Ben, teessürattan ve dokuz defa zehirlenmekten, pek çok zaîf olmakla beraber; gizli münafıkların desiselerle müteaddid sû'-i kasdları için bu vasiyeti yazdım. Merak etmeyiniz, inayet-i Rabbaniye ve hıfz-ı İlahî devam ediyor. اَلْبَاقِى هُوَ الْبَاقِى
Kardeşiniz Said Nursî
------------------
(*): Kardeşim Abdülmecid, Zübeyr, Mustafa Sungur, Ceylan, Mehmed Kaya, Hüsnü, Bayram, Rüşdü, Abdullah, Ahmed Aytimur, Âtıf, Tillo'lu Said, Mustafa, Mustafa, Seyyid Sâlih.
| |
|
muallim Moderatör
| Konu: Geri: HZ.ÜSTADIN VASİYETNAMESİ 2009-03-07, 00:49 | |
| Kardeşlerim! Bu vasiyetten telaş etmeyiniz. Ben, teessürattan ve dokuz defa zehirlenmekten, pek çok zaîf olmakla beraber; gizli münafıkların desiselerle müteaddid sû'-i kasdları için bu vasiyeti yazdım. Merak etmeyiniz, inayet-i Rabbaniye ve hıfz-ı İlahî devam ediyor. BU CÜMLEDE ÜSTAD HZ. ALLAH'IN İZNİYLE BÜYÜK BİR KERAMET GÖSTERİP VEFATINA HENÜZ VAKİT OLDUĞUNU SÖYLÜYOR | |
|
MSG Moderatör
| Konu: Geri: HZ.ÜSTADIN VASİYETNAMESİ 2009-03-09, 15:14 | |
| "Ecel gizli olmasından, vasiyetname yazmak sünnettir." evet malesef pek çoğumuzun ihmal ettiği bir sünnet. | |
|