kara_maske Tecrübeli Üye
| Konu: MEVT,HAYAT 2009-01-29, 21:27 | |
| “İzzetle mevti, zilletle hayata tercih edenlerdeniz.” | |
|
muallim Moderatör
| Konu: Geri: MEVT,HAYAT 2009-01-31, 13:09 | |
| Güzel söylemişsin kardeş hakikaten kahramanca ama sanki bu sözü bir yerde okumuş gibiyim;"...Kur'an-ı Hakîm'in hizmeti, beni şiddetli bir surette siyaset âleminden men'etti. Hattâ düşünmesini de bana unutturdu. Yoksa bütün sergüzeşt-i hayatım şahiddir ki, hak gördüğüm meslekte gitmeye karşı korku elimi tutup men' edememiş ve edemiyor. Hem neden korkum olacak? Dünya ile, ecelimden başka bir alâkam yok. Çoluk çocuğumu düşüneceğim yok. Malımı düşüneceğim yok. Hanedanımın şerefini düşüneceğim yok. Riyakâr bir şöhret-i kâzibeden ibaret olan şan ü şeref-i dünyeviyenin muhafazasına değil, kırılmasına yardım edene rahmet... Kaldı ecelim. O, Hâlık-ı Zülcelal'in elindedir. Kimin haddi var ki, vakti gelmeden ona ilişsin. Zâten izzetle mevti, zilletle hayata tercih edenlerdeniz..." Mektubat 48 p4 verdiğimiz bilgilerin kaynaklarını da arkalarına yazarsanız benim gibi tenbel kardeşleri fazla yormamış olursunuz. C.Allah sizin gibi kahraman kardeşlerimizin kahramalıklarını Risale-i Nur yolunda kullanmayı nasib etsin | |
|