TESANÜD Moderatör
| Konu: Bu zamanda hizmet-i imaniyede hazz-ı nefsini bırakıp... 2009-03-18, 17:48 | |
| Aziz, sıddık kardeşlerim! Sizin hapis meyveleriniz, benim nazarımda firdevs meyveleri gibi hoştur, kıymetlidir. Benim sizler hakkında büyük ümidlerimi ve davalarımı tasdik ve tahkik ettiği gibi, tesanüdün kuvvetini pek güzel gösterdi. O mübarek kalemler birleştikçe, üç-dört eliflerin birleşmesi gibi üç-dört yüz kıymetini bu kadar ağır tazyikat altında izhar eyledi. Ve bu müşevveş şerait içinde vahdetinizi muhafaza eden halet-i ruhiye, dünkü davamı isbat ediyor. Evet -temsilde hata yok- nasılki büyük bir veli, küçük bir ashab kadar hizmet-i İslâmiyede Ehl-i Sünnetçe mevki almadığı gibi, aynen öyle de: "Bu zamanda hizmet-i imaniyede hazz-ı nefsini bırakıp ve mahviyet ile tesanüd ve ittihadı muhafaza eden bir hâlis kardeşimiz, bir veliden ziyade mevki alıyor." diye kanaatım gelmiş ve siz daima bu kanaatımı takviye ediyorsunuz. Cenab-ı Hak, sizlerden ebediyen razı olsun, âmîn! * * * (Şualar - 317) | |
|
cebel-i nur Tecrübeli Üye
| Konu: Geri: Bu zamanda hizmet-i imaniyede hazz-ı nefsini bırakıp... 2009-03-20, 23:12 | |
| COK güzel sualardan bir örnek, gaye hizmet gaye hak gaye iman kurtarmak... Herkez enaniyetini birakip, sarilsa hizmet askiyla ne güzel olur. Allah daimen hizmeti haktan batili ayirmakla mesgul edsin bizler. | |
|