|
| Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Deli Molla Çalışkan Üye
| Konu: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-06, 16:40 | |
| Müseylime: "Allah'in Resulü Müseylime'den, yine Allah'in Resulü Muhammed'e,Sana selam olsun. Ben, seninle biriíkte peygamberlik vazifesine ortagim. Yeryüzünün yarisi bize, yarisi da Kureys Kabilesine âittir. Ancak Kureys haddini asan bir kavimdir."
Peygamberimiz bu satirlari okuyunca, onu getiren elçilere:
"Eger elçilerin öldürülmeyecegine dâir bir kâide olmasaydi, sizin boynunuzu vurdururdum" demis ve Ubeyy bin Kaab'a yazdirdigi asagidaki mektubu,Müseylime'ye göndermistir. (Mektubun son cümlesi, tam olarak okunamamistir.)
"Rahman ve Rahim olan Allah' in adiyla; Allah'in Resulü Muhammed'den,yalanci peygamber Müseylime-tül-Kezzab'a . Selâm,hidayete tâbi kimseler üzerine olsun. Bundan sonra bilesin ki, yeryüzü Allah' indir. Onu, kullarindan diledigine ihsaneder. Hüsn-ü akibet ise, üttakilerindir.Sen ve beraberindekiler eger tövbe eder seniz, Allah da seni ve seninle beraber tövbe edenleri affeder."
(Kütüb-i Sitte Muhtasarı ve Şerhi-Cilt:16-Shf:469)
En son Deli Molla tarafından 2009-02-21, 13:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | kocabıyık Tecrübeli Üye
| Konu: Geri: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-13, 18:25 | |
| Acaba müseylime bu mektubu okuyunca ne yapmıştır ?????? yoksa yine sahte peygamberliğe devam mı etti.... tepkisi nasıl olmuştur...!! | |
| | | Deli Molla Çalışkan Üye
| Konu: Geri: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-17, 19:17 | |
| - kocabıyık demiş ki:
- Acaba müseylime bu mektubu okuyunca ne yapmıştır ??????
yoksa yine sahte peygamberliğe devam mı etti.... tepkisi nasıl olmuştur...!! Müseylime bu mektubu okuduktan sonra sahtekarlığına devam etmiştir.Yine yüzlerce kişiyi sahte peygamberligine ümmet yapmıştır.Hz.Ebu Bekir(r.a.) hilafetinde İslam ordusu Müseylime'yle savaşmış,bu savaşta Halid bin Velid(r.a.) komutanlığındaki orduda Hz.Vahşi(r.a.) Müseylime'yi (Hz.Hamza(r.a.)'u şehid ettigi mızrakla) gebertmiştir elhamdülillah.
Bir rivayet şudur:İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Müseylime-i Kezzab, Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) zamanında [Medine'ye] geldi ve: "Eğer Muhammed bu işi (hilafeti) kendinden sonra bana bırakırsa ben ona tabi olurum" demeye başladı. Sonra kavminden kalabalık bir cemaatle Medine'ye geldi. Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) da Sabit İbnu Kays İbni Şemmas ile birlikte ona uğradı. Bu sırada Aleyhissalâtu vesselâm'ın elinde bir dal parçası vardı. Arkadaşlarının arasında oturmakta olan Müseylime'ye yaklaştı ve: "Sen benden şu parçayı istemiş olsan dahi bunu sana vermem! Sen, Allah'ın senin hakkındaki emrini asla tecavüz edemeyeceksin.(Şayet bana itaatten) yüz çevirecek olursan Allah mutlaka senin hakkından gelecektir. Öyle zannediyorum ki, sen hakkında bana ne gösterilmiş ise, o gösterilmiş olan kimsesin! [İşte Sabit, bana bedel sana cevap verecek!" buyurup,oradan ayrıldı.] "Ben bir gün rüyamda, elimde iki altın bilezik gördüm. Yine rüyamda onlara fazla bir ilgi göstermiştim. Allah Teala hazretleri: "Onlara üfle!"diye vahyetti, ben de üfledim, derken uçup gittiler.Ben bunları, benden sonra çıkacak iki yalancı ile yorumladım." [Ravi, Ubeydullah der ki]: "Bunlardan biri, San'a'nın sahibi el-Anesî, diğeri de Yemame'nin sahibi Müseylime'dir."
[Buharî, Menakıb 25, Megazî 70, 71, Tevhid 29; Müslim, Rü'ya 21] | |
| | | kocabıyık Tecrübeli Üye
| Konu: Geri: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-18, 14:14 | |
| kardeşim Rabbi teala hz.leri sizin bu ilginiz ve bilginizden razı olsun. | |
| | | Deli Molla Çalışkan Üye
| Konu: Geri: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-21, 13:14 | |
| - kocabıyık demiş ki:
- kardeşim Rabbi teala hz.leri sizin bu ilginiz ve bilginizden razı olsun.
Amin kardeşim,cümlemizden.. | |
| | | muallim Moderatör
| Konu: Geri: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-21, 23:16 | |
| …Asr-ı Saadette hayat-ı içtimaiye-i insaniyenin çarşısında, kizb ve şer ve küfür gibi maddeler, şekavet-i ebediye gibi neticeleri ve Müseylime-i Kezzab gibi süflî maskaraları tevlid ettiğinden, secaya-yı âliye ve hubb-u maâlîye meftun olan sahabelerin zehr-i katilden kaçar gibi ondan kaçmaları ve nefret etmeleri bedihîdir. Ve saadet-i ebediye gibi netice veren ve Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm gibi nuranî meyveler gösteren sıdk ve hakka ve imana en nâfi' bir tiryak, en kıymetdar bir elmas gibi, o fıtratları sâfiye ve seciyeleri sâmiye olan sahabeler, bütün kuvvetleriyle ve hissiyat ve letaifleriyle, onlara müşteri ve müştak olması zarurîdir… Sözler 490 p1 | |
| | | cevval Çalışkan Üye
| Konu: Geri: Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu 2009-02-26, 00:41 | |
| ALLAH(c.c.) PAYLAŞIMLARINIZI BEREKETLENDİRSİN . ALLAH (c.c.) RAZI OLSUN İNŞAALLAH | |
| | | | Peygamber Efendimizin Müseylime'ye Olan Cevap Mektubu | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| En son konular | » GAYR-İ MÜNTEŞİRLERİ NASIL EDLDE EDEBİLİRİM. tarafından kadir1987 2014-09-27, 22:04
» Ye’cüc ve Me’cüclere teslim-i silâh edecekler diye kalbe ihtar edildi tarafından Ashab-i kehf 2014-03-24, 16:53
» Öyle bir kanun, ancak şeriattır tarafından Ashab-i kehf 2014-03-24, 16:46
» Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmış; yuvalarına dönmeli tarafından Ashab-i kehf 2014-03-24, 16:22
» Üstâd Bedîüzzamân Hazretleri Arabî İşârâtü’l-İ’câz tefsîrinde îmânı şöyle ta’rîf etmiştir: tarafından Ashab-i kehf 2014-03-24, 16:16
» KABİR, ÂLEM-İ ÂHİRETE AÇILMIŞ BİR KAPIDIR. ARKA CİHETİ RAHMETTİR, ÖN CİHETİ İSE AZABDIR. tarafından NİSA 2009-12-28, 13:03
» Bunun Hikmeti Nedir? tarafından cebel-i nur 2009-07-08, 09:45
» Herseyde o var tarafından cebel-i nur 2009-07-08, 09:42
» Bediüzzaman'dan Bİr Hatira tarafından cebel-i nur 2009-07-08, 09:35
» Lİsan-i- Hal KonuŞmadan Daha Önemlİdİr tarafından cebel-i nur 2009-07-07, 22:40
» BİR DAVA ADAMININ NOTLARI I tarafından kudüs 2009-06-09, 14:42
» Evet insan bir çekirdeğe benzer. tarafından muallim 2009-05-27, 14:37
» Roma'daki Papa dahi, kendisine resmen tebrik ve teşekkürname yazmıştır. tarafından muallim 2009-05-27, 14:23
» Taife-i mücahidîn olan Nur Talebeleri tarafından SEYİD 2009-05-26, 14:27
» Herşey lisan-ı mahsusu ile Hâlıkını yâdeder, takdis eder. tarafından SEYİD 2009-05-26, 14:21
» ... Güneş'in vücudu gibi bu kâinata lâzımdır, zarurîdir. tarafından muallim 2009-05-26, 13:47
» BÖYLE PEK AĞIR ŞERAİT ALTINDA İMAN KURTARMAK HİZMETİ, HERŞEYİN FEVKİNDEDİR. tarafından muallim 2009-05-26, 13:17
» bîçare nisa taifesinin gafil kısmını dahi yanlış yollara sevk etmek için bir iki komitenin tesirli bir surette perde altında çalıştığını hissettim. tarafından muallim 2009-05-26, 13:05
» İslâmiyet, nev-i beşer için fıtrî bir dindir tarafından muallim 2009-05-23, 19:07
» Ali İhsan Tola abimizin vefatı tarafından cebel-i nur 2009-05-20, 21:47
|
|