mamudan Tecrübeli Üye
| Konu: RİSALE-İ NURU YENİ TANIYANLARIN GÖRÜŞÜ 2009-02-02, 01:45 | |
|
RİSALE-İ NURU YENİ TANIYANLARIN GÖRÜŞÜ
İmam-ı Gazâlî (R.A.) gibi en meşhur İslâm hükemalarının eserlerini tetebbû eden muhakkik ve müdakkik bir ehl-i ilim diyor ki:
Risale-i Nur'dan okuduğum bir sahifenin bana verdiği istifade, diğer eserlerin on sahifesinden daha fazladır.
Felsefî eserlerle meşgul bir muallim:
Ben, bu kadar senedir ilmî ve felsefî eserlerle iştigal ettim. Risale-i Nur kadar beni ikna eden ve Garp eserlerinden ve felsefeden aldığım yaraları tedavi eden ve bu zamanın ihtiyacına tam cevap veren bir eseri görmedim.
Bir edebiyatçı:
Benim aklım nursuz, kalbim mü'mindi. Risale-i Nur, hem aklımı, hem kalbimi tenvir ve nefsimi ilzam etti. Beni, Cehennemî bir azaptan kurtardı.
Bir doktor:
Risale-i Nur'dan istifadeye başladığım günü, hayata gözlerimi açtığım gün olarak biliyorum.
Bahtiyar bir üniversiteli:
Üstadımıza ve Risale-i Nur'a ait bir mektubu, İstanbul'un bir yerinden bir yerine götürmek gibi bir hizmeti, mebusluğa tercih ederim.
Otuz sene evvel, ihlâslı ve faziletli ihtiyar bir ehl-i tasavvuf, Lütfü isminde bir genci göstererek:
"Bu Nur talebesi benden ileridir" demiştir ki, bunlar binler itiraflardan birer nümunedir.
(Tarihçe-i Hayat -699-700)
| |
|
muharrem Yeni Üye
| Konu: Geri: RİSALE-İ NURU YENİ TANIYANLARIN GÖRÜŞÜ 2009-03-18, 11:27 | |
| risale_i nurlardaki aşkı,feyizi,hikmeti ve sırrı tam anlamıyla anlamak için hangi metodlar izlenmeli? | |
|
MSG Moderatör
| Konu: Geri: RİSALE-İ NURU YENİ TANIYANLARIN GÖRÜŞÜ 2009-03-18, 11:40 | |
| | |
|