Hasan Yeni Üye
| Konu: YEDİNCİ SÖZDE GEÇEN BİR CÜMLE İLE ALAKADAR 2009-01-31, 01:25 | |
| اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ Kıymetdar ağabeylerim Sizlerden Yedinci sözün başlangıç paragrafında geçen ve kırmızı renkle belirtiğim cümledeki ve aklımın ermediği anlayamadığım durumu bana izah etmenizi rica ediyorum...
Şu kâinatın tılsım-ı muğlakını açan اۤمَنْتُ بِاللَّهِ وَ بِالْيَوْمِ اْلاۤخِرِ ruh-u beşer için saadet kapısını fetheden ne kadar kıymetdar iki tılsım-ı müşkil-küşa olduğunu ve sabır ile Hâlıkına tevekkül ve iltica ve şükür ile Rezzakından sual ve dua; ne kadar nâfi' ve tiryak gibi iki ilâç olduğunu; (Sözler - 30)
Üstadımız sual ve dua için iki ilaç diyor. Lakin duanın ilaç olduğunu az çok anladımda yalnız Rezzakından sual nasıl bir ilaç olabilir ve Rezzakımızdan sual nasıl olur onu anlayamadım bana bunu anlamamda yardımcı olursanız size müteşekkir olurum. Cenab-ı Hakk sizlerden ebediyen razı olsun | |
|
muallim Moderatör
| Konu: Geri: YEDİNCİ SÖZDE GEÇEN BİR CÜMLE İLE ALAKADAR 2009-01-31, 12:26 | |
| Kardeş buradaki sual kelimesi "İsteme. İstek." anlamında kullanılmıştır. | |
|
talebe Yeni Üye
| Konu: Geri: YEDİNCİ SÖZDE GEÇEN BİR CÜMLE İLE ALAKADAR 2009-02-20, 16:10 | |
| S.a ve sabır ile Hâlıkına tevekkül ve ilticâ ve şükür ile Rezzâkından suâl ve duâ, ne kadar nâfi ve tiryak gibi iki ilâç olduğunu; Diğer ilâç ise, şükür ve kanaat ile talep ve duâ ve Rezzâk-ı Rahîmin rahmetine itimaddır.(Sözler,yedinci söz) kardeş risale-i nuru daha dikkatli bir şekilde okumak gerekir.
En son talebe tarafından 2009-02-20, 16:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi (Sebep : buradaki sualdan kasıt anlamı talep olarak verilmiş.) | |
|